Prnjavor: Pokloni za prvačiće povodom početka nove školske godine

GS
Prnjavor: Pokloni za prvačiće povodom početka nove školske godine

PRNjAVOR- Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš posjetio je danas Osnovnu školu /OŠ/ "Nikola Tesla" u Prnjavoru, gdje je uručio prigodne poklone za 79 prvačića povodom početka nove školske godine.

"Svake godine naše prvačiće nagradimo simboličnim paketićima, a za ovu školsku godinu smo obezbijedili ukupno 270 ovakvih paketića. U odnosu na prošlu godinu to je povećanje za 37, pokazatelj koji nas raduje", rekao je Tomaš novinarima.

On je naglasio da je grad ove godine nabavio i 1.120 kompleta udžbenika za učenike od petog do devetog razreda za šta je iz budžeta izdvojeno 242.500 KM.

Grad Prnjavor, u kojem je u svim osnovnim i srednjim školama danas počela nastava u novoj školskoj godini, drugu godinu zaredom obezbijedio je besplatne udžbenike za sve učenike od petog do devetog razreda sa područja ove lokalne zajednice, a od prvog do četvrtog razreda Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor OŠ "Nikola Tesla" Milan Vranić rekao je novinarima da se nastava odvija nesmetano u centralnoj školi u Prnjavoru i područnim školama u Galjipovcima, Mravici i Grabik Ilovi.

"Imamo zastupljen stručan nastavni kadar, a u skladu sa povećanim mjerama bezbjednosti učenika ispred škole će biti obezbijeđeno stalno prisustvo policajca", naveo je Vranić.

Osnovnu školu "Nikola Tesla" Prnjavor pohađa ukupno 796 đaka od prvog do devetog razreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana