Prnjavor podržao odlazak reprezentativaca na Svjetsko prventstvo

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR- Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš upriličio je danas prijem za kik-boksere kluba "Gard" iz Prnjavora Jelenu Stojanović i Slavena Ostojića, te trenera Gorana Malića koji su pozvani da kao članovi reprezentacije BiH nastupe na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Ostojić će nastupiti u kategoriji juniora u disciplini kik lajt do 69 kilograma, Stojanovićeva u lou kiku do 60 kilograma u kategoriji mlađih juniorki, dok je Malić pozvan u svojstvu trenera reprezentcije za kik lajt.

Kik-boks savez BiH zbog nedostatka finansijskih sredstava ne može snositi troškove učešća na Prvenstvu, pa je Kik-boks klub "Gard" zatražio pomoć od Grada Prnjavor.

Gradonačelnik Tomaš kaže da nije mala stvar da dvoje sportista iz Prnjavora kao članovi reprezentacije učestvuje na jednom ovakvom prestižnom takmičenju što Grad prepoznaje i vrednuje.

"Već su nam poznati njihovi rezultati i ovo nam ne predstavlja iznenađenje, uvjeren sam da će se i sa Svjetskog prvenstva vratiti sa nekom od medalja, obradovati kako članove kluba tako i sve sugrađane", rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

On vjeruje da će se za ove mlade sportiste i njihova dostignuća tek čuti i zahvalio Kik-boks klubu "Gard" na promociji sporta i lokalne zajednice.

Jelena, koja se za predstojeće Prvenstvo pripremala na Palama i u Novom Sadu, kaže da ju je od malih nogu ljubav prema borilačkim vještinama opredijelila za kik-boks. Ona je u ime kluba zahvalila gradonačelniku za finansijsku i sve druge dosadašnje im oblike pomoći.

Njen klupski kolega Slaven kaže da se intenzivno pripremao protekla dva mjeseca u Trebinju i Bihaću i da će konkurencija od 28 boraca u njegovoj kategoriji biti izuzetno jaka.

"Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da se što bolje predstavimo. Iako sam na 15 mjestu svjetske rang-liste to ništa ne znači, presudna je svaka borba koja je neizvjesna do samog kraja", pojasnio je Slaven.

Svjetsko prvenstvo u kik-boksu biće održano u Mađarskoj od 23. avgusta do 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana