Prnjavor: Izložba sitnih i ukrasnih životinja ispunila očekivanja

Srna
Prnjavor: Izložba sitnih i ukrasnih životinja ispunila očekivanja

PRNjAVOR - Trodnevna berza i izložba sitnih i ukrasnih životinja koje je održana u Prnjavoru kvalitetom i brojnošću izložbenih jedinki ispunila je očekivanja posjetilaca i organizatora ove manifestacije.

Na manifestaciji je učestvovalo 45 izlagača iz BiH, a izloženo je i ocijenjeno oko 600 izložbenih jedinki, među kojima su bile razne vrste ptica, živine, zečeva i glodara.

Predsjednik Udruženja “Feniks” iz Prnjavora i organizator izložbe Velibor Trivičević kaže da je izuzetno zadovoljan odzivom izlagača i posjetom zainteresovanih sugrađana posebno imajući u vidu činjenicu da u Prnjavoru nemaju adekvatan prostor za izlaganje koji bi zadovoljio sve potrebne uslove.

“Uz mnogo truda uspjeli smo održati izložbu u prostoru Vatrogasnog doma, iako je dosta skučen. Sarađujemo sa mnogim društvima ovog tipa u BiH i regionu, mogli bismo sa eksponatima napuniti mnogo veće dvorane, ali u trenutnim okolnostima zadovoljni smo i ovim što smo sada ponudili”, rekao je Trivičević Srni.

On je dodao da je bila u planu i izložba paunova ali da se zbog ograničenog prostora od toga moralo odustati.

Savezni sudija za golubove Eso Djedović iz Tešanjke pohvalio je organizaciju izložbe u Prnjavoru i istakao da mu je drago da jedna mala opština radi veliku stvar za sve ljubitelje životinja.

“Veliki gradovi su zatajili. Nisu izložbu napravili Sarajevo, Banjaluka, Tuzla ali jesu Doboj, Prnjavor, Tešanj i Zenica. Od 25 udruženja imali samo samo četiri izložbe”, pojasnio je on.

Predsjednik Kunićarskog saveza BiH i sudija za kuniće Dragan Dragojević iz Srpca rekao je Srni da je danas bilo izloženo 20 eksponata ove vrste, a da su sve životinje ispunile potrebne uslove i standarde.

On je pojasnio da je najzahtjevnija vrsta kunića belgijski orijaš, čije držanje podrazumijeva posebne kaveze, način ishrane i uzgoja.

Na kraju sajma uručene su zahvalnice, diplome i pehari izlagačima i pojedincima koji su pomogli organizaciju izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana