Prnjavor: Gatarić izgubio sedam sporova

M. Latinović, B. Radulović
Prnjavor: Gatarić izgubio sedam sporova

Prnjavor - Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić iz SDS-a do sada je podnio devet tužbi protiv mene. Od toga sedam sporova je okončano i sve slučajeve Gatarić je izgubio.

Rekao je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik OO SNSD-a Drago Kalabić. Dodaje da je konferencija bila njegov osvrt na pogrešne medijske napise kako su se međusobno tuživali.

- Ja nikoga nisam tužio. On je mene tužio za svaku moju izjavu koju sam dao novinarima. To ne treba nikoga da čudi, s obzirom na to da je Gatarić tužio mnoge odbornike, premijera i predsjednika RS i pola komšija - kazao je Kalabić.

Dodaje da se sam brani i da su na posljednjem suđenju Gatarićevi najbliži saradnici svjedočili u Kalabićevu korist.

- Još se ne zna ko će snositi troškove suđenja, jer u jednom momentu on mene tuži kao načelnik opštine, u drugom kao građanin. Jadno i žalosno će biti ako troškove budu morali platiti građani opštine Prnjavor - naglasio je Kalabić.

Ističe da je SDS Prnjavor prevario narod, što je, kako kaže, vidljivo iz dokumenta "Predizborna platforma SDS" u kojoj je obećano svašta, a nije ispunjeno.

- Od 2.000 radnih mjesta do stranih investitora i vode za koju se potvrdilo da nam je najgora u BiH, a najavljivao je i da će porez na nepokretnosti biti dvostruko manji - rekao je Kalabić.

Naglašava da vlasnicima imovine stižu rješenja o izmirenju obaveza u starom iznosu od 0,45 maraka i bez mogućnosti uplate u ratama. Dodaje da investitori bježe u susjedne opštine.

- Nalazimo se u potpunoj izolaciji, jer nas je načelnik opštine zavadio sa svim susjedima i sa Vladom RS. Umjesto da sarađujemo sa institucijama Srpske, zbog njegovog ličnog i bahatog odnosa nemamo nikakvu pomoć - kazao je Kalabić i naglasio da nije investicija Vlade oko izgradnje autoputa, život u ovoj opštini bi stao.

- Umjesto da je podržao to, on je tužio i premijera RS i direktora autoputeva - dodaje Kalabić, koji smatra da druge opštine u kojima su na vlasti načelnici iz SDS-a stoje mnogo bolje od Prnjavora.

Odbacujući ove optužbe Gatarić je konferenciju OO SNSD-a ocijenio kao "prevaru Drage Kalabića".

- To je uvod pred veliki protestni miting koji je najavio, a s obzirom na to da ne može okupiti više od 30 ljudi, on je morao da organizuje konferenciju za štampu kako bi se bavio mojim tužbama prema njemu, zbog njegovih laži - rekao je Gatarić.

Ističe da će Kalabića tužiti za sve neistine koje kaže, a za koje bude imao audio ili video-zapis.

- Ne znam zašto je to toliko bitno za javnost, to su sudski procesi, istina je u svakom slučaju, kao i pravda, dostižna ali spora. Ja ću do svojih istina kroz sudske procese sigurno doći - kazao je Gatarić.

Ističe da je  platforma SDS-a i te kako ispunjena.

- Vratili smo skoro osam miliona KM duga, završili smo jedan od najvećih projekata, našli smo investitora i napravili kompletnu novu školu, a to je bila dužnost Vlade. Doveli smo vodu u sam grad, asfaltirali pet centralnih ulica u gradu i još 20 kilometara asfalta po selima. Očišćena su korita rijeka, napravljen je parking servis i zaposleni ratni vojni invalidi - kazao je Gatarić.

Dodao je da je, između ostalog, završen i krug Doma zdravlja i napravljen cjevovod vrijedan 600.000 KM.

Skupštinsku većinu od 20 odbornika u Prnjavoru čini SDS u koaliciji sa NDP-om, zatim SRS-om i SRS-om RS, jednim odbornikom iz reda nacionalnih manjina i jednim odbornikom iz PDP-a.

Opoziciju čine odbornici SNSD-a, jedan nezavisni odbornik, jedan odbornik iz PDP-a i Pokreta za Prnjavor, ukupno devet njih.*

Javna tribina

Drago Kalabić je istakao da će SNSD sutra organizovati javnu tribinu u Prnjavoru u 19 časova.

- Želimo da spriječimo stalno propadanje ove opštine i potpunu rasprodaju zemljišta, od kojeg se isplaćuju plate činovnicima - istakao je Kalabić.

KALABIĆ

SDS je obećao a nije ispunio

Otvoriti 2.000 radnih mjesta

Dovesti strane investitore

Duplo manji porez na nepokretnosti

Vodu, a imamo najgoru u BiH, zagađenu

GATARIĆ

SDS je ispunio predizbornu platformu

Vratili dug od osam miliona KM

Napravili novu školu

Doveli vodu u grad

Asfaltirali pet centralnih ulica

Napravili parking servis i zaposlili ratne vojne invalide

Napravili cjevovod vrijedan 600.000 KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana