Prnjavor: Društvo za projekte mladih dobilo 11.000 KM

Srna
Prnjavor: Društvo za projekte mladih dobilo 11.000 KM

PRNjAVOR - Šest neformalnih grupa koje okupljaju mlade sa područja Prnjavora danas je, potpisivanjem partnerskog ugovora između ove opštine i Fondacije "Mozaik", preko Omladinske banke dobilo 11.000 KM za realizaciju odobrenih projekata.

Od ovog iznosa opština Prnjavor obezbijedila je 6.000 KM. Načelnik opštine Darko Tomaš naveo je da je na ovaj način mladima pružena prilika za sprovođenje u djelo projekata u lokalnoj zajednici.

"Čestitke mladima koji su imali ideju i aplicirali za sredstva. Vjerujem da će naredne godine biti povećano novčano učešće opštine, što će značiti da će biti obuhvaćen veći broj mladih i njihovih projekata", rekao je Tomaš.

Asistent programa Omladinska banka Sanja Kojić kaže da na raspolaganju imaju još 1.300 KM za jedan projekat, a drugi poziv za prijavu projekta ili mikrobiznisa otvoren je do sutra u 14.00 časova.


Jedan od projekata koji će biti realizovan u narednom periodu na području opštine Prnjavor je "Putujuće pozorište".

Anastazija Šimić rekla je da je u osnovi ovog projekta izvođenje predstave o temi nasilja na društvenim mrežama "To nisam ja" Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Prnjavor u seoskim područjima kako bi se roditelji iz ruralnih sredina više upoznali o opasnostima koje donosi digitalno doba.

Prema podacima Fondacije "Mozaik", u BiH djeluju 43 lokalne omladinske banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana