Priznanje za najljepše uređen štand osvojilo KUD “Brojanica”

Srna
Priznanje za najljepše uređen štand osvojilo KUD “Brojanica”

PRIJEDOR - Za najljepše uređen štand na manifestaciji “Zlatne ruke Potkozarja” proglašen je štand Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Brojanica” iz Prijedora.

Oni su osvojili najviše glasova posjetilaca i za svoj trud u uređenju štanda nagrađeni priznanjem, novčanom nagradom od 100 KM i poklon paketom Poljoprivredne zadruge “Kooperativa”.

To je bilo njihovo prvo učešće na ovoj etno-manifestaciji jer su jedno od najmlađih društava u Prijedoru, osnovani prije tri godine.

Koordinator sekcije žena u KUD “Brojanica” Svjetlana Marić rekla je da im priznanje mnogo znači.

Na večerašnjem svečanom zatvaranju dvodnevne privredne etno-turističke manifestacije “Zlatne ruke Potkozarja” uručeno je i posebno priznanje za doprinos očuvanju tradicije Marini Zgonjanin iz Novog Grada, koja je zahvalila za priznanje i svima koji su prepoznali njen dugogodišnji rad.

“S tim čovjek treba da se rodi. Ja sam od 15. godine počela sa sakupljanjem starih predmeta i izradom rukotvorina, kojih danas imam mnogo i rado ih pokazujem”, izjavila je Zgonjaninova novinarima.

Manifestacija je ove godine održana 15. put i okupila je tridesetak izlagača i to četiri radionice, šest udruženja i više od dvadeset pojedinaca koji su izlagali svoje rukotvorine.

Cilj manifestacije, koju organizuje Turistička organizacija grada je očuvanje kulture, tradicije i starih zanata naroda Potkozarja.

Manifestaciju, koja je dio ovogodišnjeg Ljeta kulture u Prijedoru, zatvorili su večeras na malom gradskom trgu članovi tamburaškog orkestra KUD “Milan Egić” iz Brezičana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana