Priznanje za hrabrost Stefanu Maletiću

Srna foto: bntv
Priznanje za hrabrost Stefanu Maletiću

Bijeljina - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za dvadesetosmogodišnjeg sugrađanina Stefana Maletića koji je spasio četrnaestogodišnjeg dječaka od utapanja u jezeru u Etno-selu "Stanišići".

"Maletić je pokazao hrabrost i humanost i dao pozitivan primjer svim ljudima da pomažu drugima u nevolji", rekao je Mićić i dodao da je samo zahvaljujući njemu i ljudima koji su pritekli u pomoć dječak ostao živ.


On je uručio Maletiću zahvalnicu u ime Gradske uprave Bijeljina.

Dječak je boravio na završnici pionirskog prvenstva u fudbalu, kada je na pauzi za ručak ušao u jezero gdje mu je, prema riječima očevidaca, prethodno upao mobilni telefon.

"Dva dječaka su dotrčala do mene i rekla mi da im se drug davi u jezeru. Kada sam došao tamo, jedan mladić, koji se slučajno tu zatekao, već je bio do pojasa u vodi, ali nije mogao da ga dohvati. Pokazao mi je gdje se nalazi, a ja sam bez razmišljanja zaronio i izvukao ga na obalu", rekao je Maletić novinarima.

On kaže da je dječak bio bez svijesti i da su ga reanimirali do dolaska Hitne pomoći.

"Uradio sam ono što smatram da je obaveza svakog čovjeka, da pomogne drugom u nevolji. Sreća je bila da je u Etno-selu bio doktor koji je odmah pritekao u pomoć i počeo reanimaciju, a na putu ka bolnici sreli smo ekipu Hitne pomoći koja je preuzela brigu o dječaku", kaže Maletić.

Četrnaestogodišnji dječak iz Rogatice upao je u jezero koje se nalazi u Etno selu "Stanišići" 5. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana