Priznanje nastavniku iz Foče: Dječiji dnevnik ubrao nagradu

R. Đ.
Priznanje nastavniku iz Foče: Dječiji dnevnik ubrao nagradu

Foča - Kako radi Učenička zadruga "Mladost" u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Foči, kako se spremaju priredbe i šta se sve dešava na vannastavnim aktivnostima, a šta u đačkim klupama, na sva ova pitanja odgovorili su članovi literarne sekcije ove škole u svom prvom Dječijem dnevniku.

Na ideju o kreiranju ove emisije došao je nastavnik srpskog jezika Duško Krsmanović, kojem je organizacija Centar za obrazovanje "Step baj step" u Sarajevu dodijelila nagradu za najinovativnijeg nastavnika u BiH u kategoriji predmetna nastava. Na konkurs se prijavilo više od 150 prosvjetnih radnika u pet kategorija, a Krsmanović nije ni slutio da će baš on ponijeti laskavu titulu.

- Došao sam na ideju da učenicima prikažem rad medija, da uvide njihovu ulogu, ali i sami postanu kreatori sadržaja, medijski se opismene. Tako je nastala naša informativna emisija. Oni su sami izabrali da budu novinari, snimatelji, tonci i voditelji i posvetili se tome - priča Krsmanović.

Osim Krsmanovića, u izbornom krugu za najinovativnijeg nastavnika u BiH našla se i njegova koleginica iz škole, učiteljica Dragana Arsić koja je bila nominovana u kategoriji razredne nastave.

- Ovo nam zaista mnogo znači jer takve pozicije naših nastavnika afirmišu njihovu profesiju, podsjećaju na njihovu ulogu, te ih vraćaju na društveni pijedestal koji zaslužuju - rekla je direktorica škole Jelena Čančar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana