Prioriteti fočanskih mjesnih zajednica: Sela hoće puteve, grad asfalt i parking

R. Đ.
Prioriteti fočanskih mjesnih zajednica: Sela hoće puteve, grad asfalt i parking

Foča - Obnova i asfaltiranje puteva, rasvjeta, pomoć u građevinskom materijalu samo su neke od potreba mjesnih zajednica u Foči čije rješavanje očekuju u ovoj godini.

Predsjednik Savjeta gradske MZ Dušanovo Milenko Čančar kaže da su prioriteti za ovu godinu obnova i asfaltiranje puteva. Uređenje pješačke staze i parking prostor traži i MZ Centar, dok su asfaltiranje, rasvjeta i obezbjeđivanje dječijeg igrališta prioriteti MZ Gornje polje.

Najveći problemi prigradske MZ Ustikolina riješeni su lani putem različitih međunarodnih i projekata državnih i entitetskih ministarstava. Na listi prioriteta za ovu godinu je poboljšanje putne komunikacije. Problemi putne infrastrukture ostaju prioritet MZ Kuta i za 2016. godinu.

- Naš prioritet je nasipanje puteva, posebno do domaćinstava koja se bave poljoprivredom i stočarstvom - rekao je predsjednik MZ Kuta Luka Bodiroga. Mještani Miljevine godinama muku muče sa lošim putevima i još lošijom elektromrežom, a elektrifikaciju sela traži i MZ Izbišno. Tokom 2015. u 24 mjesne zajednice u Foči sprovedene su brojne kapitalne investicije. Mnogi seoski putevi su obnovljeni, a gradske saobraćajnice dobile su asfalt nakon decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana