Princeza Katarina Karađorđević donirala pet biblioteka vrtiću njenog imena u Laktašima

Srna
Foto: Picasa

BEOGRAD - Vrtić u Laktašima u Republici Srpskoj, simbolično nazvan po princezi Katarini dobio je pet biblioteka potpuno opremljenih knjigama u svojim prostorijama, saopštila je Fondacija princeze Katarine Karađorđević.

"Ova značajna donacija, u vrednosti od preko milion dinara, realizovana je zahvaljujući Pitsburg trodržavnom komitetu Fondacije Lajflajn Čikago preko Fondacije princeze Katarine, u znak sećanje na dugogodišnjeg donatora i dobrotvora Đorđa Topića", navodi se u saopštenju Fondacije princeze Katarine.

Tim sredstvima pet soba vrtića "Princeza Katarina Karađorđević" opremljeno je bibliotekama sa literaturom za djecu jasličkog i predškolskog uzrasta.

Direktor Javne ustanove Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši Nataša Trninić istakla je da je prostor u kojem mališani borave obogaćen novim namještajem, klima uređajima, igračkama i literaturom za djecu zahvaljujući Fondaciji princeze Katarine.

"Djeca i zaposleni se od srca zahvaljuju princezi Katarini, fondaciji i donatorima na pažnji i poklonima kojima su nas obradovali", poručila je Trninićeva.

Princeza Katarina ukazala je da briga o djeci treba da bude najveći prioritet svakog društva, naglasivši da podržavanjem mališana u njihovom razvoju i obrazovanju ulažemo u svoju budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana