Princeza Katarina donirala računare školi u Derventi

Srna
Princeza Katarina donirala računare školi u Derventi

Derventa - Princeza Katarina Karađorđević uručila je danas 14 računara Osnovnoj školi "Devetnaesti april" u Derventi - poklon humanitarne organizacije "Lajflajn" iz Čikaga, kojom predsjedava.

Princeza Karađorđević istakla je da je veoma srećna što je u Republici Srpskoj, u Derventi, navodeći da je Fond pomoć prikupio u Čikagu. "Samo zajedno možemo postići veće rezultate i uspeh, da naši mladi ljudi imaju divnu budućnost", poručila je princeza Katarina.

Princezu Karađorđević u Derventi dočekao je i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, koji joj je zahvalio za pomoć školama u Derventi, Modriči i Šamcu.

"U ovoj školi računarska tehnologija je zastarjela, nije se mogla kvalitetno izvoditi nastava i priprema, a djeca su teško savladavala gradivo. Vjerujem da će se učenici u novoj školskoj godini najviše obradovati poklonu, da će uz savremeniju opremu nastavnici realizovati sve predviđene planove, a učenici postići još bolje rezultate", rekao je Malešević.

On je izrazio uvjerenje da je ovo samo početak pomoći princeze Karađorđević Republici Srpskoj.

Direktor Osnovne škole "Devetnaesti april" Elvira Miljić istakla je da je donacija došla u pravo vrijeme, jer je škola tokom 2010. godine za vrijeme poplava imala značajnu štetu.

"Svima nam je drago što smo imali priliku da upoznamo Njeno visočanstvo i veoma smo zahvalni za poklon. Imali smo opremu koja nije mogla da prati udžbenike, a od iduće godine tog problema neće biti", rekla je Miljićeva.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je današnja posjeta istorijska za Derventu i u znak zahvalnosti princezi uručio grb ove lokalne zajednice.

"Mnogo je ličnosti prošlo kroz Derventu, ali je posjeta princeze Karađorđević posebna jer je na dobrobit onim kojima je pomoć dopremljena. Svi smo veoma obradovani i jedno veliko hvala", rekao je Simić.

Princeza Karađorđević iz Dervente otputovala je za Modriču, gdje će podijeliti pet kućnih aparata najugroženijim porodicama, čiji su domovi stradali u prošlogodišnjim poplavama.

Ona će potom posjetiti i Osnovnu školu u Šamacu, gdje će donirati 14 računara za kabinet informatike, te kućne aparate za šest najugroženijih porodica čija je imovina uništena tokom poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana