Prilika za studiranje u Poljskoj i Češkoj

A. J.
Prilika za studiranje u Poljskoj i Češkoj

Banjaluka - Studenti iz RS i BiH koji imaju želju za putovanjem, upoznavanjem različitih kultura i usvajanjem znanja na inostranim fakultetima imaju priliku da apliciraju za stipendije Poljske i Češke.

Katedra za nauku, tehnologiju i inženjerstvo na AGH Univerzitetu nauke i tehnologije u Krakovu, u saradnji sa UNESCO-om, dodjeljuje 35 stipendija stranim studentima za sprovođenje samostalnog programa istraživanja u području nauke, tehnologije i inženjerstva.

I češko Ministarstvo obrazovanja, mladih i sporta zajedno sa "Charles" fakultetom društvenih nauka otvorilo je konkurs za stipendiranje sedam studenata iz zemalja u razvoju. Stipendije su namijenjene studentima osnovnih i master studija u akademskoj 2016/17. godini.

Studentima master i doktorskih studija, te postdoktorantima sa univerziteta iz jugoistočne Evrope pokrajina Štajerska, u saradnji sa Univerzitetom u Gracu u okviru programa "Go Styria" nudi stipendije za istraživački boravak u Gracu u zimskom semestru 2016/2017. akademske godine, u trajanju od četiri mjeseca. Rok za prijavu je 29. april.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana