Prikupljeno više od 9.500 KM za liječenje dječaka Sergeja Vasića

Srna
Prikupljeno više od 9.500 KM za liječenje dječaka Sergeja Vasića

BIJELjINA  - Na humanitarnom bazaru za pomoć u liječenju dječaka Sergeja Vasića iz Amajlija kod Bijeljine prikupljeno je 9.589 KM.

Humanitarni bazar održan je juče u organizaciji Bijeljinskog udruženja mladih (BUM).

Ujedinjeni humanošću, akciju su podržali mnogobrojni vlasnici kozmetičkih i Frizerskih salona, butika, ugostiteljskih objekata i drugih djelatnosti, donirajući više od 200 poklon bonova u vrijednosti od 20 do 100 KM, saopšteno je iz BUM-a.

Svi posjetioci bazara na Gradskom trgu u Bijeljini mogli su da kupe poklon bonove po simboličnoj cijeni od 10 KM ili da doniraju više novca ukoliko žele.

Osim bonova, na štandu BUM-a našle su se i različite rukotvorine, kolači i igračke koje su privukle pažnju najmlađim posjetiocima bazara.

Akciju su podržali i vrtići “Petar Pan”, “Čika Jova Zmaj”, “Vini Pu”, kao i Udruženja “Bijeljinska djeca suncokreti” i “Drugačiji svijet”, čiji su crteži krasili štand.

Anđela Janjić iz Bijeljinskog udruženja mladih zahvalila je svim ljudima velikog srca koji su na bilo koji način podržali ovu akciju i na taj način “dali svoj doprinos u daljem liječenju malog borca Sergeja”.

Janjićeva je dodala da Udruženje ima namjeru da aktivira i humanitarni broj, te na taj način pomognu Sergejevim roditeljima u njihovoj daljoj borbi za ozdravljenje sina.

Zbog komplikacija na porođaju i nedostatka kiseonika, Sergeju je potrebna intenzivna terapija bez koje neće uspjeti da stane na noge, niti će moći sam da uspostavi hranjenje.

Njegovo liječenje odvijaće se u banjama Srbije i regiona, kao i u inostranstvu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana