Prikupljen novac za liječenje malog Igora

D. J.
Prikupljen novac za liječenje malog Igora

SRBAC - Za liječenje petogodišnjeg dječaka Igora Gužvića iz Vlaknice kod Srpca, koji boluje od teškog oblika autizma, prikupljeno je 8.695 KM na humanitarnom koncertu koji je održan proteklog vikenda u srbačkom Domu kulture u organizaciji Udruženja građana “C.E.Z.A.R.” i NVO “Milenijum”.

Izvršna direktorica Udruženja “C.E.Z.A.R.” Tanja Šnjegota rekla je da je njihova akcija nadmašila sva očekivanja i dodala da su prikupljena sva potrebna sredstva za liječenje.

- Već neko vrijeme Igor prima terapiju koja je veoma skupa i samo na mjesečnom nivou potrebno je izdvojiti 1.600 evra za lijek koji stiže iz Rusije. Potrebno je da primi još nekoliko doza i zahvaljujući sredstvima sa humanitarne večeri, ali i anonimnom donatoru koji je ovih dana uplatio 1.500 KM, obezbijeđen je potreban novac - rekla je Šnjegota.

Većina donacija prikupljena je od privrednih subjekata i radnika iz javnih i privatnih preduzeća iz Srpca, a dio je obezbijeđen kupovinom ulaznica za humanitarni koncert i dobrovoljnim prilozima građana u kutiju za donacije.

- Ovo nije prva akcija za Igora i moram naglasiti da su i drugi subjekti ranije bili uključeni u ovu humanitarnu misiju, te omogućili da Igor prima već petu terapiju. Takođe, brojni građani iz susjednih opština i gradova, kada su čuli da organizujemo donatorsko veče, javili su se tražeći broj telefona Igorovih roditelja sa željom da direktno uplate novac za pomoć - istakla je Šnjegota.

Na humanitarnom koncertu nastupili su članovi plesnih, pjevačkih i glumačkih sekcija Udruženja “C.E.Z.A.R.” i “Milenijuma” i mališani srbačkog vrtića “Naša radost”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana