Prijemi za najstarije sugrađane u Prijedoru i Srpcu

S. Ta. - D. J.
Prijemi za najstarije sugrađane u Prijedoru i Srpcu

Prijedor, Srbac - Značajnu novčanu pomoć dobijamo od Gradske uprave Prijedor i raspoređujemo je onim penzionerima kojima je najpotrebnija. Sve je to jedna humana misija koja traje više od deceniju i nadam se da će biti nastavljena i narednih godina.

Rekao je to juče predsjednik prijedorskog Udruženja penzionera Slobodan Brdar nakon novogodišnjeg prijema kod gradonačelnika Milenka Đakovića koji je istakao da Gradska uprava gaji izuzetne odnose sa starijim sugrađanima, te da udovoljava njihovim osnovnim potrebama pomažući im direktno iz gradskog budžeta.

Prijem za 47 penzionera koji su svoj radni vijek završili radeći u organima lokalne opštinske uprave juče je organizovao i načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević. U znak pažnje uručene su im koverte sa po 50 KM.

- Lokalna uprava obezbijedila je 10.000 KM kako bi najugroženijim penzionerima omogućila jednokratnu novčanu pomoć. Penzioneri u Srpcu, ali i cijeloj Republici Srpskoj danas imaju veću sigurnost jer je Vlada RS obezbijedila redovnost isplate penzija i u više navrata povećala njihov iznos, a najavljen je i novi rast - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana