Prijem za učesnike Međunarodne slikarske kolonije "Lastva"

Srna

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za učesnike Međunarodne slikarske kolonije "Lastva" koja je i ove godine održana u Trebinju.

Među učesnicima su bili akademski slikari iz regiona, ali i mladi autori koji su na sastanku sa gradonačelnikom prenijeli pozitivne impresije o Trebinju, gostoprimstvu i ljudima, saopšteno je iz Gradske uprave Trebinje.

Učesnik kolonije, akademski slikar Zoran Tešanović iz Sečnja rekao je da je ovogodišnja kolonija po svom kvalitetu i rejtingu jedna od najznačajnih na ovim prostorima.

"Profesionalni nivo ove kolonije ne dovodi se u pitanje, a ono po čemu se kolonija u Trebinju izdvaja u odnosu na sve druge na kojima sam ja učestvovao jeste ta ljudska dimenzija, odnosno tretman koji ovdje imamo od organizatora", rekao je Tešanović novinarima.

Slikar Dragan Despotović, koji trenutno živi u Beogradu, a rodom je iz Pljevalja, rekao je da je više od 20 godina stvarao u Holandiji i da je učestvovao u brojnim inostranim kolonijama, ali da je trebinjska kolonija svakako posebna za njega jer predstvalja povratak korijenima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je organizatoru i svim učesnicima ovogodišnje kolonije, te istakao da grad Trebinje, uprkos pandemiji virusa korona, nastoji da podrži važne kulturne manifestacije i sprovede programe od javnog i kulturnog značaja.

Organizator kolonije Radmila Lizdek rekla je da kolonija svake godine okuplja eminentne akademske slikare i mlade umjetnike, ali da je ove godine zbog epidemiološke situacije broj učesnika nešto manji.

Lizdek je istakla i da je, uprkos manjem broju učesnika, kvalitet radova nastalih tokom ovogodišnje kolonije i dalje na zavidnom nivou, te da će svi radovi biti izloženi večeras u Gradu sunca, u 20.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana