Prijem za trebinjske heroje

Agencije
Prijem za trebinjske heroje

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je danas trojici hrabrih Trebinjaca Nikoli Bokuni, Filipu Radmiloviću i Obradu Staniću koji su rizikovali živote da bi spasili sugrađanku koja je pokušala da se ubije skokom sa Mosta "Ive Andrića" u rijeku Trebišnjicu.

"Trebinjci su uvijek bili hrabri ljudi, a to su još jednom pokazali i ovi momci. Ovo je samo jedan mali gest zahvalnosti prema ovim mladim ljudima koji treba da budu primjer svima nama", rekao je Ćurić.

On je istakao da će grad ovim Trebinjcima biti na raspolaganju, jer su svojim hrabrim i humanim činom poslali veoma snažnu poruku svim mlađim generacijama.

Bokun je rekao je da mu je veoma drago što je gradonačelnik Trebinja prepoznao njihov čin.

"Ovo nam mnogo znači jer ljudi cijene to što smo uradili, iako bi to vjerovatno uradili svi koji bi se se zatekli u takvoj situaciji", naveo je Bokun.

On je ispričao da se sve dogodilo u utorak, 21. jula, u poslijepodnevim časovima kada se sa prijateljom Filipom vraćao sa bazena.

"Vidjeli smo ženu koja skače u rijeku. Odmah smo parkirali motor i ja sam za njom skočio u Trebišnjicu. Izvadio sam joj glavu iz vode, a u međuvremenu u rijeku je već ušao Filip, a i Obrad je doplovio sa barkom u koju smo stavili ovu ženu i izvukli je na obalu", kazao je Bokun.

Radmilović je rekao da je u akciji spasavanja učestvovao i turista iz Novog Sada, kome ne znaju ime.

"On je bio sa ženom i djecom, koje je ostavio u autu i ušao u rijeku. Kada smo spasili ženu, on je otišao, tako da ne znamo kako mu je ime. Mislim da je bio u prolazu kroz Trebinje", naveo je Radmilović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana