Prijem za mladu teniserku: Tara treba da bude uzor vršnjacima

Srna
Prijem za mladu teniserku: Tara treba da bude uzor vršnjacima

PALE - Načelnik opštine Pale Boško Jugović ugostio je danas talentovanu trinaestogodišnju Taru Jokić, člana juniorske reprezentacije BiH u tenisu, i uručio poklon bon, te istakao da će lokalna zajednica ovoj mladoj sportistkinji pružiti punu podršku u daljem radu i napredovanju.

-Kao lokalna zajednica moramo da povedemo računa da ovakvi talenti ne ostanu samo na lokalnom nivou, nego da budu plasirani u svijetu i postignu ono što oni žele - rekao je Jugović novinarima i od srca joj poželio da i dalje ostvaruje rezultate, što i čini, zahvaljujući uspješnoj porodici.

Dodao je da su u razgovoru sa Tarom i njenom majkom vidjeli da iza svega stoji porodica, što je i ključ današnjeg uspjeha u sportu posebno u teškim vremenima kada je djecu potrebno odvojiti od ulice i svega onog što krije savremeno društvo.

Jugović je naveo da Tara treba da bude uzor i svojim vršnjacima.

-Gledaćemo da iduće godine u budžet stavimo finansiranje ovakvih mladih sportista, onoliko koliko možemo, kako bi oni osjetili da su dio lokalne zajednice i da svoj talenat pokažu u svojoj opštini kojoj će se uvijek vraćati. Nadam se da će i drugi podržati mladu talentovanu Taru i dati doprinos da ona bude i postigne ono što zaslužuje - istakao je Jugović.

Jokićeva je zahvalila načelniku Jugoviću na prijemu i podršci koja će joj mnogo značiti tokom predstojećih takmičenja i uspjeha.

Ona je istakla da je ove i prošle osvojila mnoga prvenstva širom Republike Srpske i BiH, te da ima više od 40 osvojenih medalja, uglavnom zlatnih.

-Od prošle godine sam član juniorske reprezentacije BiH, sa kojom sa ostvarila istorijski uspjeh i to plasirajući se u polufinale evropskog prvenstva u Češkoj -  rekla je Jokićeva, koja pohaća Osnovnu školu “Pale”.

Prema njenim riječima, do kraja ove godine ima još tri evropska turnira, a potom ulazi u vansezonski dio kada kreću opsežne pripreme za predstojeću sezonu.

Jokićeva je rekla da je trenira Nedim Vilogorac, te da njen rad, uspjeh i napredak prati trener Neno Džumhur, otac profesionalnog tenisera Damira Džumhura.

Ona je podsjetila da od svoje pete godine trenira tenis, a od sedme se takmiči, te istakla da joj je cilj da osvoji grend slem turnir Rolan Garos, jer je šljaka omiljena podloga.

Prijemu kod načelnika prisustovao je i načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana