Prijem kod gradonačelnika Brčkog za učesnike dječijeg festivala

Srna
Prijem kod gradonačelnika Brčkog za učesnike dječijeg festivala

BRČKO - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić ugostio je danas organizatore i učesnike Festivala "Dječija mašta može svašta", koji će biti održan večeras u tom gradu.

Milić je rekao je da se festival održava u okviru programa obilježavanja Dana distrikta i da je to centralni dio programa.
- Zadovoljstvo mi je da smo nastavili tradiciju. Ovo je 16. festival koji ima i određeni kvalitet. Za njega se čulo i u regionu, tako da ćemo i za ovaj festival imati goste iz drugih zemalja iz našeg okruženja - rekao je Milić novinarima.
Voditelj Festivala Minja Subota rekao je da je ova manifestacija umjetnički kapital Brčko distrikta i da je njegov kontinuitet dokaz razumijevanja i želje da se izlazi u susret mladima. On je podsjetio da je ovogodišnjem festivalu prethodila manifestacija "Čarolija boja i pisane riječi" na kojoj su proglašeni najbolji likovni i leterarni radovi brčanskih osnovaca.

 - I tu se povećao broj učesnika i zavladao je veliki interes u poetskom, literarnom i u likovnom delu - istakao je Subota.
Jedna od 16 učesnika Festivala Elena Lena Vuković iz Brčkog rekla je da joj je velika čast što će da učestvuje na Festivalu dječije pjesme i da je na tome zahvalna učiteljici. Predstaviće se pjesmom "Kad ti ljubav jednom dođe".

Vukovićeva je napomenula da voli da gleda "Muzički tobogan" Minje Subote i njegovog kolege Jovana Adamova koji je i direktor Festivala u Brčkom.

Festival "Dječija mašta može svašta" počinje u 18.00 časova u sali Gimnazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana