Prijem i nagrada za viceprvaka Balkana u džudou Saru Marić

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ- Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan danas je novčano nagradio člana lokalnog Džudo kluba "Mladost" Saru Marić, koja je osvojila srebrnu medalju na nedavno održanom juniorskom Balkanskom prvenstvu u Podgorici.

Sakan je tokom prijema pohvalio rezultate Marićeve u ovoj godini, ali i ostalih kotorvaroških džudista, koji su istinski sportski ambasadori opštine Kotor Varoš.

"Svojim radom i zalaganjem oni ostvaruju izvanredne rezultate i zato sam iskoristio priliku da Marićevu novčano nagradim za uspjeh na Balkanijadi, ali i za medalje koje osvaja u kontinuitetu jer ona na najbolji način predstavlja našu lokalnu zajednicu", istakao je Sakan.

Marićeva je u kategoriji više od 78 kilograma ostvarila pobjede nad rivalkama iz Grčke i Rumunije, dok je u finalu tijesno poražena od Dirgen Dujgu iz Turske.

"Ovo je još jedan uspjeh u mojoj karijeri i veliki iskorak za budućnost, jer mi je ovo druga srebrna medalja sa evropskih takmičenja ove godine. Hvala trenerima Sejdi Tataru i Borislavu Bogdaniću, koji su dali veliki doprinos osvajanju ove medalje", istakla je Marićeva i dodala da je od 28. do 30. oktobra očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke u Sarajevu.

Pored pojedinačne medalje, Marićeva je osvojila i bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji, nastupajući za mješovitu reprezentaciju BiH.

Trener Džudo kluba "Mladost" Sejdo Tatar upoznao je načelnika opštine o činjenici da ovaj klub postoji od 1976. godine i da je ovo deseta pojedinačna medalja sa balkanskih prvenstava.

"Džudo je izuzetno skup sport i zahvalio bih načelniku što je nagradio naš trud i rad u kontinuitetu, a priliku da potvrdi ovaj rezultat Marićeva će imati krajem oktobra u Sarajevu", naglasio je Tatar.

Na juniorskom Balkanskom prvenstvu u Podgorici učestvovalo je 200 takmičara iz deset zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana