Prijedoru dječije igralište – donacija kompanije „m:tel“

GS
Prijedoru dječije igralište – donacija kompanije „m:tel“

BANjALUKA - Generalna direktorka kompanije „m:tel“ Jelena Trivan, posjetila je danas Prijedor, predavši ovom gradu, odnosno svim njegovim građanima, novo dječije igralište na korišćenje.

Donacija dječijeg igrališta u Prijedoru je još jedna u nizu koje je „m:tel“ realizovao, a s ciljem podrške zajednici i najmlađima. Kako bi ovo igralište, za čiju je izgradnju kompanija izdvojila više od 80.000 KM, predali na korišćenje gradu na Sani, predstavnici „m:tela“ posjetili su Prijedor i novoizgrađeno igralište.

Simbolično, puštanjem balona zajedno sa mališanima koji su prisustvovali otvaranju igrališta, Jelena Trivan je i zvanično predala igralište gradu Prijedoru, odnosno njenom gradonačelniku Slobodanu Javoru.

-Kao što znate, pokrenuli smo akciju darivanja školskih i dečijih igrališta različitim opštinama, a danas je na redu Prijedor. Gradonačelnik me je informisao da su i druge društveno odgovorne kompanije napravile igrališta i da je već više od 40 igrališta napravljeno u Prijedoru. To me ispunjava optimizmom da smo još uvek dobri ljudi i da još uvek radimo za zajednicu, a ne samo za profit. Mi smo napravili jedno, čini mi se, svetski lepo igralište za decu Prijedora, na kojem bi pozavideo svaki veliki grad i nadam se da će oni u tome uživati. Gradonačelniku sam prenela i našu želju da pomognemo seoskim opštinama uvođenjem interneta, u pravljenju igrališta ali i u opremanju njihovih informatičkih kabineta, odnosno prenela sam da je „m:tel“ tu za Prijedor, kao i za sve ostale građane Republike Srpske – naglasila je Trivan.

Slobodan Javor je naglasio da su prije dvije godine pokrenuli jednu aktivnost za srećno djetinstvo, gdje su uz podršku privrednika krenuli u rekonstrukciju i izgradnju novih dječijih igrališta.

-Ovo je zasigurno jedan od najozbiljnijih i najskupljih projekata, i zaista kada pogledate, vidite da je ovo savremeno i moderno dječije igralište na kojem će uživati mališani cijelog grada – istakao je Javor.

Dodao je da ga posebno raduje to  što kompanije poput „m:tel“ i drugih firmi iz grada Prijedora  imaju društvenu odgovornost i žele da lokalnoj zajednici pokažu da su tu, da su uz svoje sugrađane. -Kao što je i gospođa Trivan najavila mi ćemo nastaviti saradnju i u narednom periodu uz dogovor i saglasnost naših sugrađana, odredićemo projekte i odrediti prioritete – istakao je.

Kao i u drugim gradovima kojima je „m:tel“ darovao dječija igrališta, sve igračke koje se nalaze na prilagođenoj sigurnosnoj podlozi atestirane su u skladu sa evropskim standardima i bezbjedne za igru.

Mališani iz prijedorskog naselja Kokin grad, sada mogu da uživaju u spravama za igru, kulama, toboganima, penjalicama i tunelima, a tu su i ljuljaške i njihalice, klackalice i igra „školice“ na podlozi… Svakako, postavljene su i klupe za njihove roditelje, a izgrađena je i česma.

Ova investicija još jedan je dokaz da „m:tel“ u okviru svog društveno odgovornog poslovanja ulaže u zajednicu u kojoj posluje, nastojeći da bude prisutna u svim gradovima i mjestima, kao i u svim oblastima humanog djelovanja u društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana