Prijedorski bajkeri se otisnuli put Grčke

S. Ta.
Prijedorski bajkeri se otisnuli put Grčke

Prijedor - Dvadesetak bajkera, članova više prijedorskih moto-klubova krenuli su u petak na svoje drugo pokloničko putovanje kroz Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Grčku.

Jedan od članova bajkerske ekspedicije Goran Vranješ rekao je da na put kreću sa blagoslovom monaha sa Hilandara, na koji su čekali sedam mjeseci.

- Toliko su otprilike trajale naše pripreme za ovo putovanje. Prošle godine smo bili na Hilandaru i družili se sa monasima, bili smo lijepo primljeni i to je u nama probudilo želju da ponovo krenemo istim putem na novo pokloničko putovanje - izjavio je Vranješ. Istakao je da bajkeri namjeravaju da putuju putevima pravoslavnih manastira od Žiče i Studenice do Soluna, Hilandara i Meteora, a potom i do Ohridskog i Dojranskog jezera i Bitole, te srpskih pravoslavnih svetinja na tom području.

- Pred nama je dug put od oko tri hiljade kilometara, što je novi izazov kojem se svi članovi ekipe raduju već mjesecima - rekao je Vranješ.

Organizator putovanja je Moto klub “Otpisani”, a bajker Slavko Vrućinić kaže da putnici imaju spremnu potrebnu logistiku i dobru volju da sve prođe u najboljem raspoloženju. Povratak bajkera očekuje se za desetak dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana