Prijedor: Za snabdijevanje vodom 3,9 miliona maraka

S. T.
Prijedor: Za snabdijevanje vodom 3,9 miliona maraka

Prijedor - Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić potpisao je juče sa preduzećem "Hidro-kop" iz Banjaluke ugovor o sanaciji i rekonstrukciji distributivne mreže centralnog sistema za snabdijevanje vodom, vrijedan 3,9 miliona maraka.

Riječ o nastavku projekta snabdijevanja vodom grada kojim su ranije riješena pitanja izvorišta, rezervoara i dovoda vode do rezervoara. Radovi će trajati 18 mjeseci, a biće završena rekonstrukcija vodovodne mreže u Prijedoru, u koju nije ulagano više od 50 godina.

- To je bio projekat koji je finansijski podržala vlada Švajcarske, a sada se radi o rekonstrukciji i proširenju sekundarne mreže. Ovim ugovorom su obuhvaćena naselja Urije, Čirkin polje, Gašića naselje, ulica Vuka Karadžića i Raškovac - izjavio je Pavić i dodao da je projektom obuhvaćen i dio prigradskih naselja i da je planirana rekonstrukcija određenog broja šahtova i prelaza preko rijeke Sane.

Predstavnik Ministarstva finansija RS Bojan Macura istakao je da se radi o dijelu projekta "Vodovod i kanalizacija RS", vrijednog 100 miliona evra, koji sprovode u svim opštinama RS. Ukupna vrijednost investicije u Prijedoru je veća od 16 miliona evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana