Prijedor: Vijenci i svijeće u pomen na poginule policajce

Srna
Prijedor: Vijenci i svijeće u pomen na poginule policajce

Prijedor - U sjedištu Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor danas su prislužene svijeće i položeni vijenci ispred spomen-ploča sa imenima prijedorskih policajaca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić čestitao je krsnu slavu Svetog Arhangela Mihaila svim pripadnicima Centra i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa željom da svog zaštitnika vječno proslavljaju u miru, dobrom zdravlju i dobrom raspoloženju.


"Danas smo protokol započeli važnom stvari, a to je sjećanje na poginule pripadnike CJB Prijedor i Sedmog odreda specijalne brigade policije koji su svoje živote položili u temelje Republike Srpske", rekao je Ivanić novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da je današnjem događaju prethodio turnir u malom fudbalu u kojem je učestvovalo 10 ekipa iz sastava CJB Prijedor, a titulu pobjednika i pehar odnijela je Policijska stanica Novi Grad.

"Prije par dana organizovali smo posjetu osnovaca policijskoj stanici. Upoznali su se sa našom opremom i razgovarali smo o osnovnim segmentima za bezbjedno učešće djece u saobraćaju", rekao je Ivanić.

Slavski obred danas je služio protojerej stavrofor Mladen Majkić.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu poginula su 44 pripadnika policije iz Prijedora, među kojima je 37 bilo pod direktnom komandom ovdašnje službe javne bezbjednosti, te sedam pripadnika Sedmog odreda specijalne brigade policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana