Prijedor: U avgustu humanitarna aukcija slika za centar "Podrži me - 9. januar"

Srna
Prijedor: U avgustu humanitarna aukcija slika za centar "Podrži me - 9. januar"

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da će ovaj grad u avgustu biti domaćin prodajne izložbe slika čiji prihod je namijenjen za izgradnju dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

"U znatnom dijelu uz pomoć lokalnih zajednica i Vlade Republike Srpske, kao i drugih donatora, centar je u završnoj fazi, ali je još neophodno obaviti određene poslove i potrebno je obezbijediti dodatna sredstva", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon prijema za predsjednika Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorada Arlova.

Arlov je rekao da Prijedor godinama učestvuje u humanitarnim projektima ovog odbora, u prijemu djece, kao i u prijemu djece sa poteškoćama u razvoju u njihovih roditelja.

"Grad Prijedor je među prvima uplatio pomoć za izgradnju centra koji je do sada najveći projekat Odbora i velika humana slika Republike Srpske", naveo je Arlov i podsjetio da su u projektu učestvovale 22 lokalne zajednice Srpske.

On je naveo da je nakon Banjaluke, Brčkog, Trebinja i Istočnog Sarajeva, Odbor odlučio da prodajna izložba slika bude održana i u Prijedoru, predloživši da to bude 24. avgusta u Galeriji Sreten Stojanović.

"To je ideja slikara Branka Miloševića iz Banjaluke koji je još prošle godine rekao da slikari iz Republike Srpske nemaju novca, ali mogu na taj način da pomognu akciju. Slike su 500 KM i biće oko 40 ili više slika i pozivamo sve koji mogu da ih kupe i tako pomognu izgradnju", poručio je Arlov.

Vrijednost projekta je 280.000 evra, od čega nedostaje još oko 85.000 evra. /kraj/kp/vj/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana