Prijedor: Prijem za Ivonu Odicki i Nikolinu Aničić

Srna
Prijedor: Prijem za Ivonu Odicki i Nikolinu Aničić

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković priredio je danas prijem za Ivonu Odicki koja je osvojila treću nagradu na internacionalnom muzičkom festivalu "Slavjanski bazar" u Bjelorusiji i za Nikolinu Aničić, koja je završila učiteljske studije kao najbolji diplomirani student smjera i kao student generacije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Đaković je izjavio da su ovakva dostignuća i u školovanju i u muzičkoj djelatnosti vrhunskog karaktera i da bi se njima podičile i mnogo veće sredine od Prijedora, te da su stoga još vrednija pažnje i Gradske uprave i javnosti.

"Mi se trudimo da uočimo sva izuzetna djelovanja naših stanovnika i, kad god je prilika, da se sastanemo sa njima, darujemo im skromne poklone i poželimo uspjeh u profesionalnom i privatnom životu", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon prijema kojem je prisustvovao i direktor Slovenskog kulturnog centra Nikola Deretić.

Ivona Odicki je istakla da je ponosna što je predstavljala svoju državu na takvom festivalu i što je nagrađena, pogotovo što su tamo nagrade osvajala i neka od velikih muzičkih imena sa naših prostora.

"Zahvaljujem gradonačelniku za podršku i ovo mi mnogo znači, jer je to jedan divan gest", rekla je Odicki.

Nikolina Aničić je navela da privodi kraju master studije i najavila da se planira i dalje obrazovati, zahvalivši Gradskoj upravi i gradonačelniku koji su prepoznali i uvijek prepoznaju mlade i uspješne ljude.

"Ovo je podrška da se i dalje nastavi sa uspjesima. Poruka mladima jeste da se rad i trud uvijek isplate. Temelj svakog uspjeha jeste želja, a nakon toga dobro postavljeni ciljevi, organizacija i upornost i, svakako najvažnija, vjera u sebe", istakla je Aničićeva.

Deretić je naveo da Slovenski kulturni centar njeguje kulturnu saradnju sa slovenskim narodima.

"Došao sam da čestitam ovim mladim djevojkama, a prvenstveno Ivoni koju smo sa punim povjerenjem usmjerili ka Bjelorusiji i ona je to povjerenje apsolutno opravdala", istakao je Deretić.

On je dodao da Ivona vjerovatno nije ni svjesna svog uspjeha jer je ovo u posljednjih 20 godina tek treći put da je neko iz BiH osvojio treću nagradu.

"Zahvalio bih i gradonačelniku koji je prepoznao misiju Slovenskog kulturnog centra, podržao nas i mi simbolično uzvraćamo ovim rezultatima", zaključio je Deretić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana