Prijedor: Prijem za goste iz italijanske pokrajine Trento

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR- Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i predstavnici italijanske autonomne pokrajine Trento razgovarali su danas u Prijedoru o finalizaciji postupka otvaranja Centra za podršku malim i srednjim preduzećima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Posebno je naglašeno udruživanje poljoprivrednih proizvođača i realizacija otkupne stanice za poljoprivredne i druge proizvode proizvođača sa područja Prijedora, odnosno otvaranje Potkozarske kuće, budući da taj projekat treba biti završen do kraja godine.

Radi se o trogodišnjem projektu "Promocija teritorijalnog partnerstva, podrška preduzetništvu i vrednovanje ljudskih resursa za lokalni ekonomski i društveni razvoj" čija je svrha konkretizacija nekih od potreba stanovništva.

Tu se ubrajaju podrška pri udruživanju malih i mikro preduzetnika s ciljem lakše komercijalizacije njihovih proizvoda, istraživanje potencijalnog tržišta, podrška pri realizaciji vlastite preduzetničke ideje i mikrokrediti pod povoljnim uslovima za poljoprivredu.

Osim o aktuelnim projektima, bilo je riječi i o proteklim koji su realizovani u dugogodišnjoj saradnji Udruženja "Program Prijedor" i grada Prijedora uz finansijsku podršku Trenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana