Prijedor: Parastos za 100 poginulih i preminulih rudara

Srna
Prijedor: Parastos za 100 poginulih i preminulih rudara

PRIJEDOR - Povodom Dana rudara - Svete Varvare, u spomen-kompleksu kod Direkcije Rudnika željezne rude danas su položeni vijenci i cvijeće, te služen parastos za 100 poginulih i umrlih rudara.

Predsjednik Sindikalne organizacije preduzeća “Arselor Mital” iz Prijedora Saša Kukolj izjavio je novinarima da svake godine odaju počast rudarima koji su dali život za ovu profesiju.

On je naveo da je sjećanje vezano za radnike Rudnika željezne rude i “Arselor Mitala”, te da su im se, osim rukovodstava oba preduzeća, pridružili i predstavnici boračkih organizacija grada.

“Danas se prisjećamo 60 poginulih u periodu 1992-1995. godine, ali i svih umrlih kolega od 2004. godine, pa naovamo”, rekao je Kukolj.

Prijedorski rudari tradicionalno obilježavaju Dan rudara nizom aktivnosti - planinarskim maršem i darovanjem krvi, a biće nagrađena i djeca radnika koja su učestvovala na konkursu za izradu novogodišnje čestitke.

Zbog pandemije virusa korona tradicionalni prijem za poslovne partnere i rudarsko veče neće biti organizovani ni ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana