Prijedor: Nastavljen saobraćaj nakon dva prekida

G.S.
Foto: kozarski.com

PRIJEDOR - Na magistralnom putu Prijedor-Kozarska Dubica danas je zbog poplave u dva navrata bio obustavljen saobraćaj za automobile u ukupnom trajanju od 90 minuta, ali je nastavljen nakon povlačenja vode, rekla je Srni portparol Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević.

Alendarevićeva je navela da je putnički saobraćaj bio preusmjeravan na alternativne puteve, dok se saobraćaj za teretna vozila odvijao i na dijelovima puta koji su bili poplavljeni.

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić rekao je da su vatrogasci izašli na teren oko 11.45 časova u naselje Urije gdje se na rasksnici ulica Slavka Rodića i Prve krajiške brigade prilikom jačih padavina dešavaju poplave.

On je naveo da se na toj lokaciji intervenisalo na šahtovima i da se voda povukla, te da je gradsko Odjeljenje za komunalne poslove obezbijedilo pijesak za pravljenje prepreke.

"Drugi poziv imali smo u firmi žBosnamontažaž gdje smo intervenisali ispumpavanjem vode iz pumpne stanice", dodao je Martić.

Mještani Ulice Slavka Rodića kažu da strahuju jer kiša ne prestaje da pada. Mještanin Goran Atelj kaže da kroz slivnike i šahtove kod nove dvorane na Urijama, koja je u sujednoj Ulici Prve Krajiške brigade ne odlaze površinske vode.

– Voda se pojavila odjednom. Svi slivnici kod dvorane zatvoreni su, svi šahtovi su zatvoren. Gradonačeknik nas je posjetio i dao nam podršku. Biće dovezene sada vreće sa pjeskom. Očekujemo još jaču kišu tako da će biti problema oko toga – tvrdi Atelj.

Ulice Slavka Rodića i Prve Krajiške brigade posjetio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor. On je istakao da građani imaju podršku loaklne uprave i da će biti ispitano zašto bujične vode plave ove ulice.

– Nažalost dešava se opet isto. Ove godine smo imali već sličnu situaciju. Bujične vode su naišle, poplavile su određen dio. Srećom stanje je pod kontrolom još uvijek, mi smo angažovali sve, ekipe su na terenu. Ispitaćemo sve da vidimo odakle je ogromna količina vode opet došla na ovo mjesto. Smatram da je u ostalim mjestima situacija trenutno pod kontrolom, kada su upitanju rijeke Miloševica i Sana i Puharska. Dobili smo od nadležnih službi informaciju da polako te pritoke nadolaze. Stanje ćemo sigurno pratiti, tu smo uz naše građane-poručio je Javor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana