Prije škole Jovan će obrati kupine

M. L.
Prije škole Jovan će obrati kupine

Banjaluka - Baš je lijepo kod ministra. Sjedili smo i razgovarali o školi i knjigama, a obećao nam je i nove patike i hvala mu na tome.

Ovako je osmogodišnji malinar Jovan Gajić iz Sitnice opisao jučerašnji prijem u kabinetu ministra prosvjete i kulture RS Dane Maleševića.

Priča o Jovanu, hrabrom dječaku koji pored puta prodaje maline da bi zaradio novac za knjige, dirnula je mnoga srca širom regiona. Mnogo humanih ljudi je pozvalo porodicu Gajić sa željom da pomognu, ali ovaj vrijedni dječak, i pored svih poklona koje je dobio, od posla ne odustaje.

Njegov trud prepoznali su i u Institutu za građevinarstvo "IG" Banjaluka, a direktor Instituta Slobodan Stanarević uručio mu je ugovor o stipendiranju do kraja osnovne škole. Na početku svake školske godine Jovanu će biti uplaćen iznos od 500 KM.

- Nastavljam da radim, sad je sezona kupine i ima dosta posla - rekao je Jovan.

Oduševljenje nije krila ni dječakova sestra Jovana, koja je takođe od ministra na poklon dobila udžbenike i patike.

Malešević je istakao da je prilikom nedavne posjete porodici Gajić obećao da će ih ugostiti u svom kabinetu.

- Ovo je poziv svima koji mogu da pomognu višečlane porodice koje odvajaju od usta da bi spremile djecu za školu, a Jovan je primjer kako se od malih nogu postaje čovjek - istakao je Malešević.

On je podsjetio da Ministarstvo svake godine obezbjeđuje udžbenike za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole i plaća prevoz djeci koja stanuju na udaljenosti od četiri i više kilometara od škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana