Prihvatilište za pse u Kozarskoj Dubici do proljeća

S. Đ.
Prihvatilište za pse u Kozarskoj Dubici do proljeća

Kozarska Dubica - Opština Kozarska Dubica uskoro će dobiti prihvatilište za pse, i to na lokaciji napuštene kasarne u selu Božići.

- Na inicijativu frontmena grupe “Riblja čorba” Bore Đorđevića, koji je nedavno posjetio Kozarsku Dubicu, počeli smo proceduru i na području sela Božići ćemo najvjerovatnije obezbijediti prihvatilište za pse - rekao je načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić.

Bora Čorba je u Kozarskoj Dubici boravio sa predsjednikom banjalučkog Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” Goranom Milojevićem i tom prilikom razgovarao sa članovima grupe “Pomoć napuštenim životinjama Kozarska Dubica”. Reljić kaže da je opština preuzela obavezu da do proljeća organizaciji koja će voditi računa o napuštenim psima dodijeli na korišćenje zemljište u Božićima za prihvatilište.

- Imamo dosta pasa lutalica na području grada i naš dio obaveza je da obezbijedimo smještaj za životinje. Sve ostalo što se tiče održavanja, hrane i drugog na sebe će preuzeti inicijatori ove priče, odnosno volonteri i organizacije za zaštitu životinja - kazao je Reljić. On je dodao da je Bora Đorđević, koji je i počasni član Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” iz Banjaluke, u Kozarskoj Dubici boravio prvi put u septembru ove godine, kada je inicirano formiranje prihvatilišta za napuštene životinje.

- Ova lokacija neće biti gradski azil, već prihvatilište za napuštene životinje kapaciteta 30 pasa, i to onih najugroženijih - istakao je Milojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana