Pri kraju rekonstrukcija dalekovoda "Svodna"

Srna
Foto: dalekovod-proizvodnja.com

NOVI GRAD - Rekonstrukcija dalekovoda "Svodna" u Novom Gradu u pravcu prema Blagaju u završnoj je fazi, za šta je izdvojeno oko 80.000 KM, rekao je rukovodilac Terenske jedinice "Elektrokrajine" u Novom Gradu Mirko Šljokavica.

Šljokavica je naveo da je zamijenjeno 70 stubova na ovom dalekovodu, te da će potrošači imati kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom.

"Ovo je jedan od značajnih projekata koji je u planu za ovu godinu. U sklopu kapitalnih investicija planirani su i radovi na još nekoliko dalekovoda", dodao je Šljokavica.

On je rekao da Terenska jedinica u Novom Gradu održava oko 1.600 kilometara elektro-mreže na području opština Novi Grad, Kostajnica i Krupa na Uni, te u dijelu opštine Oštra Luka.

"Od ukupne elektro-mreže, 1.100 kilometara je niskonaponska i 500 kilometara srednjonaponska mreža", dodao je Šljokavica.

Prema njegovim riječima, ova terenska jedinica održava elektro-mrežu koja omogućava snabdijevanje električnom energijom za 14. 571 potrošača od kojih je najviše u Novom Gradu 11.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana