Preživjeli samo oni koji nisu bili u selu

K. Ć.
Preživjeli samo oni koji nisu bili u selu

Bratunac, Srebrenica - Prisluživanjem svijeća i služenjem pomena juče je obilježena 25. godišnjica ubistva 38 Srba iz sela Zagoni u Bratuncu i Krnjići u opštini Srebrenica, a za ovaj zločin još niko nije odgovarao.

- Ubijena je moja majka Rada i baka Ljubica, a moj četvorogodišnji brat Aleksandar odveden je u logor. Imao sam tada sedam godina i slučajno sam izbjegao sudbinu mojih najmilijih, jer se nisam zadesio u selu - rekao je Vladan Milošević i dodao da su mještani Zagona ubijeni na njivama ili u kućama koje su opljačkane i popaljene.

Na jučerašnji dan 1992. godine napadnuto je i srebreničko selo Krnjići, gdje su ubijena 24 srpska civila i vojnika. Tog dana je zapaljen u kući nepokretni učitelj Vaso Parača (80), a sveštenika Slobodana Lazarevića zatekli su u crkvi i ubili.

Predsjednica opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Radojka Filipović rekla je da se predmet u vezi sa zločinom u Zagonima nalazi u Tužilaštvu BiH i da je krajem 2015. godine istekao rok za donošenje sudske odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana