Preventivnim mjerama do bezbjedne maturske zabave i ekskurzije u Doboju

Srna
Preventivnim mjerama do bezbjedne maturske zabave i ekskurzije u Doboju

Doboj - Pripadnici Policijske uprave Doboj započeli su preventivne aktivnosti da bi predstojeće maturske zabave i ekskurzije protekle bezbjedno i bez incidenata.

Iz policije navode da je nakon današnjeg sastanka sa članovima dobojskog Aktiva direktora srednjih škola, na kojem su prisustvovali i direktori i pedagozi Gimnazije i Medicinske škole, dogovorene zajedničke aktivnosti radi bezbjednosti učenika završnih razreda srednjih škola koji će u različitim terminima defilovati kroz grad i u ugostiteljskim objektima organizovati maturske zabave.


Članovi Aktiva direktora jedinstveni su u ocjeni da je u protekloj školskoj godini putem školskih policajaca Ljubomira Rakića i Svetislava Kuzmana uspostavljena efikasna koordinacija prosvjetnih radnika i policije, čijim su preventivnim djelovanjem spriječene moguće destruktivne pojave i društveno neprihvatljiva ponašanja pojedinaca.

Službenici Policijske stanice Doboj jedan u narednom periodu održaće sastanak sa roditeljima učenika koji putuju na matursku ekskurziju i upoznati ih o zakonskim propisima zemlje u kojoj će maturanti boraviti.

Iz policije apeluju da roditelji razgovaraju sa djecom da se tokom maturskih zabava uzdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja koja bi mogla dovesti do narušavanja javnog reda i mira, te da ih upute na moguće posljedice prekomjernog konzumiranja alkohola.

Tokom održavanja maturskih zabava biće obezbijeđeno pojačano prisustvo policijskih službenika na mjestima okupljanja maturanata, gdje će, takođe, biti kontrolisani svi učesnici u saobraćaju kako bi maturska slavlja protekla bez incidenata, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana