"Preobraženjska poetska pletenica" okupila 12 pjesnika

Srna
"Preobraženjska poetska pletenica" okupila 12 pjesnika

ROGATICA - Književno veče "Preobraženjska poetska pletenica" okupilo je u Rogatici 12 pjesnika iz svih krajeva Republike Srpske koji su publici govorili svoje stihove.

Ova manifestacija održana je povodom krsne slave i Dana opštine Rogatica.

Načelnik Rogatice Milorad Jagodić izrazio je zadovoljstvo što ova manifestacija upotpunjuje slavski program.

Moderator književne večeri književnik i aforističar Milad Obrenović, pozdravljajući prisutne i poželio da se oni koji su loši preobraze u dobre, a oni koji su dobri preobraze u još bolje".

Pjesnik Slobodan Ristović izrazio je zadovoljstvo što "Preobraženjska poetska pletenica" traje već nekoliko godina i što će u ranije štampanom Zborniku dolazaće generacije naći sve što im je potrebno o poetskom stvaralaštvu ovog vremena u Rogatici.

-Ja i dalje govorim srpskim jezikom za moje stihove nije potreban Vujaklija. Srpski jezik treba njegovati, a u današnje vrijeme, na žalost, sve je manje tih majstora - rekao je Ristović za Srnu.

Svoje stihove govorili su književnici Rade Vučićević i Stevan Đurović iz Beograda, Ljutomir Rundić iz Loznice, Zdravko Zgonjanin Baćo iz Bijeljine, Zoran Grumić iz Prnjavora, Milanko Borovčanin Romsok sa Sokoca, Milad Obrenović, Milenko Jevđević, Slobodan Ristović, Milun Lubarda Mišo, Zorica Todorović Penić i Nedeljko Rajak iz Rogatice.

Organizator ove manifestacije je Narodna biblioteka "Vojislav Lubarda", a pokrovitelj opština Rogatica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana