Premijeru RS biće uručena Povelja opštine Srbac

Dejan Jovičić
Premijeru RS biće uručena Povelja opštine Srbac

Srbac - U Srpcu će od 12. do 14. oktobra biti obilježen Dan i krsna slava opštine, a očekuje se da će brojnim svečanostima prisustvovati i predsjednik Vlade RS Radovan Višković, koji bi trebalo da primi Povelju opštine za iskazanu pomoć u sanaciji štete od elementarnih nepogoda, koje su ovu lokalnu zajednicu zahvatile u julu ove godine.

Najviše opštinsko priznanje će mu biti uručeno na svečanoj akademiji, koja će biti održana u Domu kulture 13. oktobra u 19 časova.

- Odbornici su usvojili odluku da najviše priznanje dobije upravo Višković, jer je odmah nakon katastrofalnog nevremena posjetio našu opštinu i usmjerio pomoć za sanaciju objekata od javnog značaja, a obezbijeđena su sredstva i za sanaciju štete u domaćinstvima - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

Na akademiji će visoka priznanja u vidu zahvalnica opštine i Nagrade opštine mladima primiti i drugi ugledni građani i organizacije.

- Pripremili smo bogat program koji će svojim nastupima uveličati hor “Vila” iz Prijedora i glumac Narodnog pozorišta RS Goran Jokić, a prije početka akademije otvorićemo izložbu slika sa bardačke kolonije urađenih na temu 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve - rekao je Dragosavljević.

Centralni dio događaja biće u ponedjeljak, kada će biti organizovana litija ulicama Srpca, čime će biti proslavljena slava opštine Pokrov presvete Bogorodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana