Premijer Srpske odobrio 30.000 KM za rješavanje stambenog pitanja troje djece i samohrane majke iz Glamoča

Srna
Premijer Srpske odobrio 30.000 KM za rješavanje stambenog pitanja troje djece i samohrane majke iz Glamoča

GLAMOČ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković odobrio je 30.000 KM za rješavanje stambenog pitanja samohrane majke troje djece Danijele Lovrić iz Glamoča.

-Zahvaljujemo predsjedniku Vlade Republike Srpske na brzoj intervenciji, jer zahvaljujući gospodinu Viškoviću jedna porodica sa troje djece ostaje u Glamoču na svom ognjištu - rekla je Srni Jelka Vranješ iz Udruženja "Runolist" iz Glamoča, koja je i pokrenula humanitarnu akciju.

Ona je navela da su Vlade Republike Srpske odgovorili na molbu načelnika opštine Nebojše Radivojše, te istakla da je ova pomoć od velikog značaja.

-Odobreno je, prema našim informacijama, 30.000 KM - rekla je Vranješova.
Kupovina stana i rješavanje stmbenog pitanja za samohranu majku i njenu djecu, kaže Vranješova, olakšaće im težak život i stvoriti ljepšu budućnost.

Ona je zahvala svim ljudima "velikog srca" koji su učestvovali u humanitarnoj akcij.

Udruženje je humanitarnim aktivnostima sakupilo više od 16.000 KM kako bi pomogli Danijeli Lovrić, rekla je Vranješova i dodala da je akcija doživjela veliku ekspanziju, i pokrenula na solidarnost svugdje po regionu, dijaspori i u Srbiji.

-Učestvovala su i dječica i zemljaci raseljeni po svijetu. Jedna gospođa je čak prodavala svoje knjige i sav iznos poklonila u ovoj akciji - ispričala je Vranješeva.

Lovrićeva, samohrana majka troje djece iz Glamoča, kojoj je nevjenčani suprug poginuo u saobraćajnoj nesreći, uskoro će dobiti krov nad glavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana