Preko poreske do izmirenja obaveza Trudbenika iz Doboja

G.S.
Preko poreske do izmirenja obaveza Trudbenika iz Doboja

Doboj - Radnici Fabrike kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" iz Doboja, koji i dalje štrajkuju, donijeli su jednoglasnu odluku da putem Poreske uprave RS pokrenu postupak izmirenja obaveza za 10 godina neuplaćenih poreza i doprinosa na plate.

Predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva RS Tane Peulić rekao je da je ova odluka rezultat odsustva socijalnog dijaloga sa upravom "Trudbenika", po čijem je zahtjevu juče trebalo da bude održan sastanak sa sindikatom i štrajkačkim odborom.

- Nažalost, niko od rukovodstva nije došao među radnike, što dodatno govori o tome da oni nisu zainteresovani da traže moguća rješenja - rekao je Peulić i dodao da su radnici juče jednoglasno usvojili dva zaključka.

Prvi zaključak je da se neće odazvati ponudi uprave da se dio radnika prijavi u sestrinsku firmu "Enerdži", već će svoja statusna pitanja rješavati u "Trudbeniku" kao matičnom preduzeću, a drugi da putem Poreske uprave RS pokrenu postupak izmirenja obaveza za 10 godina neuplaćenih poreza i doprinosa na plate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana