Predstavljena knjiga „Gradiški fudbal“

Srna
Predstavljena knjiga „Gradiški fudbal“

Gradiška - U Kulturnom centru u Gradišci večeras je predstavljena sportska enciklopedija „Gradiški fudbal“, autora sportskog novinara Slobodana Borjanovića, koja je štampana povodom obilježavanja 45 godina postojanja Opštinskog fudbalskog saveza.Borjanović je rekao da je knjigu pisao dvije godine i da ona spada u petogodišnji ciklus, čiji je prvi dio monografija fudbalskog kluba „Kozara“ iz Gradiške.

Prema riječima autora, knjiga „Gradiški fudbal“ pisana je na 500 strana, a obuhvata istoriju 67 fudbalskih klubova od 1910. godine, počev od prvog vojnog kluba Austro-ugarske monarhije, pa do posljednjeformiranog Ženskog fudbalskog kluba „Jedinstvo“ iz Žeravice.

„U knjizi je navedeno oko 10.000 imena iz istorije gradiškog fudbala, te uz 1.000 fotografija opisana istorija svih fudbalskih klubova koji su ikada postojali na području opštine Gradiška“, naveo je Borjanović.

Predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška Ilija Gigović naglasio je da niko nije mogao pretpostaviti da će se u vitrinama Saveza naći knjiga koja obuhvata skoro 110 godina gradiškog fudbala, ali da je to ostvareno zahvaljujuću sportskom novinaru Slobodanu Borjanoviću.

Načelnik opštine Zoran Adžić uputio je pohvale autoru knjige „Gradiški fudbal“, ističući da je svaki pisani trag i knjiga svjedočanstvo koje ne može da se izbriše.

„Ova knjiga će nas posjetiti na neke ljude koji su u datom vremenu učinili mnogo za sport i fudbal, ali i za opštinu Gradiška“, naglasio je Adžić.

Izdavač knjige „Gradiški fudbal“, autora Slobodana Borjanovića, je Opštinski fudbalski savez, a generalni sponzor opština Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana