Predstavljen priručnik “Ko drami zlo ne misli”

Srna
Predstavljen priručnik “Ko drami zlo ne misli”

NOVI GRAD - Dramski priručnik “Ko drami zlo ne misli”, koji su napisale učiteljice Milena Đorojević i Snežana Stjepanović, predstavljen je večeras u Novom Gradu.

Đorojevićeva je istakla da je dramski priručnik rezultat njihovog četvorogodišnjeg rada u Dramsko-lutkarskom studiju “Zvončica”.

“Nakon četiri godine smo odlučile da sva naša dosadašnja iskustva skupimo u jednu knjigu i tako pomognemo učiteljima, nastavnicima i voditeljima dramskih sekcija. Priručnik sadrži i razne vježbe koje smo na probama koristile”, rekla je Đorojevićeva.

Stjepanovićeva je navela da je rad na dramskom priručniku, od ideje do realizacije, trajao godinu dana.

“Nismo očekivale da ćemo ga objaviti, ali desilo se tako. Danas smo svjedoci da je knjiga objavljena i zove se žKo drami zlo ne misliž”, rekla je Stjepanovićeva.

Recenzent dramskog priručnika, pisac Kristina Plavšić, rekla je da su Đorojevićeva i Stjepanovićeva u svoj posao utkale srce i dušu, nesebično se posvećujući radu u školi i sekcijama.

“Iz tog rada prije nekoliko godina nastao je dramsko-lutkarski studio žZvončicaž. Snežana i Milena su oko sebe okupile svoje učenike i uz osmijeh i dobru volju stvorile jednu malu oazu igre, druženja i učenja. Večeras imamo čast da vam predstavimo knjigu u kojoj su sažele svoja iskustva u radu dramskog studija u kojem su ove dvije žene bile i tekstopisci i scenografi, lutkari i scenaristi”, istakla je Plavšićeva.

Plavšićeva je rekla da su u priručnik, između ostalog, uvrštene i vježbe koje se rade tokom dramskog procesa, ocjenjujući da će ovo djelo biti korisno u radu sa djecom.

Priručnik je štampan u 100 primjeraka, a deset komada poklonjeno je Narodnoj biblioteci u Novom Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana