Predsjednik srpske posjetio višečlanu porodicu Đorđić

Srna
Predsjednik srpske posjetio višečlanu porodicu Đorđić

Gradiška - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas višečlanu porodicu Đorđić iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške kojoj je nedavno iz budžeta predsjednika Srpske kupljena kuća u vrijednosti 40.000 KM.

 Dodik kaže da je želio posjetiti Gornje Podgradce i uvjeriti se da li je urađeno ono što je ranije dogovoreno i obezbijeđen adekvatan smještaj bračnom paru Đorđić i njihovoj djeci koji su ranije živjeli u neuslovnim objektima.


Predsjednik Srpske je naveo da su Đorđići od tri ponuđene lokacije u Gornjim Podgrdacima odabrali kuću sa okućnicom od 11 dunuma obradive zamlje, jer žele da se bave poljoprivredom.

"Kuća je uslovna, a kasnije kada djeca porastu trebaće i da bude proširena. Sredstva za kupovinu kuće obezbijeđena su iz kabineta predsjednika, a Đorđići su vlasnici imanja jedan kroz jedan", naglasio je Dodik i izrazio nadu da će ova višečlana porodica uspjeti da organizuje život na najbolji mogući način.

On je dodao da je danas zajedno sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem uručio televizor, poklon paketiće i tablet uređaje za petoro djece Gorana Đorđića, koje je izrazio želju da ima kravu.

"Načelnik opštine obećao je da će biti obezbijeđena sredstva za kupovinu krave, a nastojaćemo da uz pomoć Mjesne zajednice obradimo zamljište oko kuće", rekao je Dodik.

On je dodao da je Goran Đorđić, otac petoro maloljetne djece, zaposlen u Drvnoj industriji "Dipo" u Gornjim Podgradcima, ali da je potrebno dodatno podržati školovanje njegove djece i njihov bolji život.

Goran Đorđić zahvalio je za pomoć predsjedniku Srpske, ali i ljudima koji su pokrenuli i podržali ideju za kupovinu kuće - načelniku opštine Gradiška, te Nemanji Paniću i Milanu Ljepojeviću.

Adžić je rekao da je u Nacrtu budžeta opštine za narednu godinu za 17 odsto povećana stavka za socijalna davanja.

"Vodili smo računa da napravimo uštede smanjenjem plata funkcionerima u opštini, odborničkih naknada i granta za političke organizacije i taj novac usmjerimo u socijalna davanja", naveo je Adžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana