Predsjednik kluba odbornika SDS-a u Nevesinju isjekao cijevi jer ostaje bez kirije

Milijana Latinović
Predsjednik kluba odbornika SDS-a u Nevesinju isjekao cijevi jer ostaje bez kirije

Nevesinje - Predsjednik kluba odbornika SDS-a u nevesinjskom parlamentu Anto Šipovac presjekao je vodovodne cijevi na tek rekonstruisanom opštinskom objektu u koji treba da se preseli poslovnica “Pošta Srpske”, koja je do sada bila smještena u njegovoj kući u naselju Oyak.

Šipovac, koji priznaje da je presjekao cijevi prije nekoliko dana, kaže da je to učinio jer su, kako tvrdi, postavljene na njegovoj zemlji gdje je zasadio voćnjak.

- Presjekao sam cijevi iz principa, jer je vlasništvo nad tom opštinskom zgradom sporno. Objekat je bio u privatnom vlasništvu jednog lica, od koga sam ga kupio, a opština to zanemaruje. Prisiljavaju “Pošte Srpske” da raskinu ugovor sa mnom, koji je sklopljen na četiri godine. Mogu oni raskinuti ugovor, ali će mi morati platiti sve kako u ugovoru piše - kaže Šipovac.

Dodaje da su “Pošte” kod njega podstanar već sedam mjeseci te da mu mjesečno plaćaju kiriju u iznosu od 100 maraka.

Direktorica “Pošta Srpske” Jasminka Krivokuća kaže da je poslovnica ovog preduzeća u Nevesinju i ranije bila smještena u tom opštinskom objektu.

- S obzirom na to da je krov počeo da prokišnjava i da se pojavila vlaga, mi smo se kao podstanari preselili kod Šipovca. Opština je objekat sanirala o svom trošku i sada smo u fazi preseljenja. Ta situacija u vezi sa presijecanjem cijevi se nas ne tiče, to je između opštine i Šipovca - rekla je Krivokuća i dodala da nakon raskida ugovora “Pošte Srpske” nisu dužne ništa da plate Šipovcu jer imaju pravo na raskid ugovora.

Opštinski odbor SNSD-a Nevesinje optužio je Šipovca da je vodovodne cijevi presjekao zarad ličnih interesa.

- Šipovac očigledno ne podnosi rad i red, pa tako nije mogao podnijeti ni trud nove nevesinjske administracije koja je rekonstruisala zgradu mjesne zajednice Oyak i privela je namjeni. Najviše ga je, izgleda, zaboljelo to što bi mogao ostati “kratak” za nekoliko stotina maraka kirije od “Pošte”, pa je vandalski iskopao priključak za vodu na obnovljenoj zgradi - kažu u nevesinjskom SNSD-u.

Dodaju da je Šipovac ovim vandalskim činom dokazao da se i u svojoj kući i u mjesnoj zajednici i u lokalnom parlamentu zalaže samo za jedno - svoj lični interes, i da je zarad istog spreman na sve.

Avdalović

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović ističe da je sporni objekat već 75 godina u vlasništvu opštine.

- Mjesni ured je tu godinama, matičar i pošta. S obzirom na to da je zgrada bila u lošem stanju, renovirali smo prostorije uz pomoć javnih preduzeća. Postupke Šipovca neću komentarisati, “Vodovod” i inspekcija su izlazili na teren i oni će preduzeti neophodne mjere - rekao je Avdalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana