Pozorišna i bioskopska sala u Trebinju u novom ruhu

R. Mi.
Pozorišna i bioskopska sala u Trebinju u novom ruhu

Trebinje - Po završetku rekonstrukcije Kulturnog centra u Trebinju, na kojem su pripremni radovi počeli krajem prošle sedmice, građani će na raspolaganju imati moderno opremljen bioskop, pozorišnu salu, galerijske i druge prateće prostore.

Planom rekonstrukcije predviđena je sanacija krova, komunalne infrastrukture, sistema grijanja i hlađenja i stavljanje nove fasade. Novac za rodove, čija je vrijednost procijenjena na četiri miliona maraka, obezbijedila je turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju - TIKA, a njihov završetak planiran je na iduće proljeće.

- Rekonstrukcija će, u manjoj ili većoj mjeri, obuhvatiti skoro svaku prostoriju unutar objekta. Još su u toku pripremni radovi, a glavni kreću za nekoliko dana - kaže umjetnički direktor Kulturnog centra Miljan Vuković.

Dodao je da je u planu nabavka novog namještaja i moderne opreme za projekcije.

Vuković kaže da se značajni rekonstruktivni zahvati očekuju i na pozorišnoj sali iako je ovaj dio objekta u mnogo boljem stanju nego bioskop.

Zbog obnove zgrade znatan dio kulturnih manifestacija u narednim mjesecima biće odgođen ili organizovan na drugim lokacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana