Poziv za prijavu za učešće na Međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu

Srna
Foto: Pixabay

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska komora BiH organizuje 11. kolektivni nastup firmi iz BiH na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera u Kelnu, koji će biti održan u januaru naredne godine.

Na ovom sajmu paviljon BiH okupiće najmanje pet, a najviše osam firmi, koje se do 7. aprila prijave na ovaj poziv, dostave neophodnu dokumentaciju i ispune zahtjeve za učešće na ovoj manifestaciji, odnosno budu odabrane kroz proces selekcije, saopšteno je iz Komore.

Da bi izlagale na sajmu u Kelnu, kompanije moraju zadovoljiti određene kriterijume koji se odnose na to da je riječ o namještaju za opremanje stambenog prostora koji je proizveden u BiH, a prednost imaju firme koje proizvode namještaj od masiva i tapacirani namještaj.

Firma mora imati i iskustvo u izvoznim poslovima i zapošljavati barem jednu osobu koja aktivno govori engleski ili njemački jezik, biti strateški opredijeljena za izvoz na tržište EU, te imati adekvatan kvalitet proizvoda.

“Prednost imaju firme koje u proizvodnji koriste sirovinu sa FSC FM ili drugim adekvatnim sertifikatom i koje posjeduju ili su u procesu dobijanja FSC CoC sertifikata”, navedeno je u saopštenju.

Iz Komore navode da je jedan od kriterijuma za učešće na sajmu u Kelnu i da firma posvećuje posebnu pažnju dizajnu proizvoda i poštuje međunarodna pravila intelektualnog vlasništva, kao i da trenutno nema značajne dugoročne poslovne aranžmane i kontinuirane isporuke na tržištu EU.

Više informacija o kriterijumima i učešću na najvećem sajmu namještaja u Kelnu dostupno je na veb-stranici Spoljnotrgovinske komore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana