Poziv građanima Bijeljine da učestvuju u javnoj raspravi o statutu grada

Srna
Poziv građanima Bijeljine da učestvuju u javnoj raspravi o statutu grada

Bijeljina - Gradska uprava Bijeljine pozvala je građane i pravne subjekte da se uključe u javnu raspravu o Nacrtu novog statuta grada koja će trajati do 10. marta.

Nacrt statuta dostupan je javnosti u štampanom dodatku lokalnog lista "Semberske novine" i na zvaničnoj internet stranici grada njnjnj.gradbijeljina.org. , a prijedlozi i mišljenja mogu se dostaviti na adresu Gradske uprave ili mejlom na adresu isoŽgradbijeljina.org .


Građani su pozvani da daju svoje komentare, prijedloge, primjedbe i mišljenja kako bi se došlo do prijedloga statuta koji bi u najvećoj mjeri odražavao stvarne interese i potrebe stanovništva Bijeljine.

Nakon usvajanja Nacrta novog statuta u Skupštini grada u februaru gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić oformio je Radnu grupu za praćenje javne rasprave koja će organizovati sastanke sa predstavnicima raznih organizacija u gradu, kako bi neposredno iznijeli mišljenja i prijedloge, a raspored ovih javnih sastanaka biće objavljen na zvaničnom sajtu Bijeljine.

Nacrt novog statuta usaglašen je sa novinama iz Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, a obaveza lokalnih zajednica je da u roku od šest mjeseci usklade sve opšte akte sa odredbama ovog zakona koji je stupio na snagu u novembru prošle godine.

Statut se usvaja prostom većinom u Skupštini grada.

Važeći Statut Bijeljine iz 2013. godine mijenjan je u drugoj polovini iste godine, a male izmjene pretrpio je i 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana