Požar kod Boračkog jezera pod kontrolom

Srna
Foto: N1

KONjIC - Požar u Konjicu u blizini Boračkog jezera i dalje je aktivan, ali ne prijeti kućama, rekao je Husein Hodžić iz Civilne zaštite Konjic.

"Ne prijeti kućama, držimo pod kontrolom. Ide prema nepristuačnom terenu i otežava gašenje. Helikopteri su za sada završili gašenje. Imamo raspoređene vatrogasne ekipe i dežuraćemo cijelu noć", naveo je Hodžić.

On je zahvalio Oružanim snagama BiH, ističući da su bili na profesionalnom nivou.

"Pogodovala im je blizina Boračkog jezera. Ovdje je borova visoka šuma i požar je teško gasiti i staviti pod kontrolu", rekao je Hodžić za "N1".

On je dodao da vatrogasci imaju dovoljno opreme, ali da je jedini način da ugase požar na nepristupačnim terenima iz vazduha.

"Kada imamo požare širokih razmjera uvijek ljudi fali. Trudimo se da pokrijemo ovu veliku površinu opštine. Uvijek se javi neki novi požar, organizujemo se sa lokalnog nivoa. Imali smo pozive za pomoć iz Federalne civilne zaštite, iz Sarajeva, ali je ovdje jedina pomoć iz vazduha", istakao je Hodžić.

Helikopteri Oružanih snaga BiH za danas su završili sa aktivnostima. Ukoliko se požar bude širio tokom noći, opet će biti u upotrebi, navodi "N1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana