Povratnicima u gradiškom selu Dubrave ljekarske usluge nadohvat ruke

Milan Vujić
Povratnicima u gradiškom selu Dubrave ljekarske usluge nadohvat ruke

Gradiška - Stanovnici Dubrava, povratničkog sela kod Gradiške, juče su dobili novu ambulantu porodične medicine, u kojoj će im biti pružane zdravstvene usluge na najvišem nivou.

Novu zgradu ambulante, čija je izgradnja koštala 250.000 maraka, otvorili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić.

Dodik je istakao da će ambulanta mnogo značiti mještanima Dubrava, u kojima živi veći broj povratnika bošnjačke nacionalnosti.

- Ovo je način na koji možemo da se krećemo ka budućnosti i da gradimo važne infrastrukturne objekte za ljude koji žive bilo gdje u RS - istakao je Dodik.

Naglasio je da se sa predstavnicima ove mjesne zajednice dogovorio da će njegov kabinet finansirati rekonstrukciju puta kroz centar naselja i da bi uskoro trebalo da počne obnova objekta Osnovne škole "Sveti Sava".

- To su značajne aktivnosti koje će promijeniti ambijent i način življenja u ovoj mjesnoj zajednici - dodao je Dodik.

Bogdanić je precizirao da je površina novoizgrađene ambulante 153 metra kvadratna i da je njenu izgradnju sa 70 odsto novca finansirala Vlada RS, dok je opština Gradiška imala 30 odsto učešća.

- Na ovaj način smo mještanima obezbijedili primarnu zdravstvenu zaštitu - naveo je Bogdanić.

Adžić je kazao da opština Gradiška ima veoma dobru saradnju sa Savjetom mjesne zajednice Dubrave, mjesnim kulturno-umjetničkim društvom, fudbalskim klubom i Islamskom zajednicom.
- Imamo mnogo planova za ovo mjesto. Prioritet je rekonstrukcija osnovne škole. Razgovaramo i sa ljudima u dijaspori koji žele da ulažu i grade proizvodne pogone na području Gradiške - naveo je Adžić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dubrave Enver Alagić zahvalio je Vladi RS što je obezbijedila novac za izgradnju ambulante, koja će pomoći mještanima Dubrava.

- Ovo je dobar put za stvaranje uslova za održivi povratak - rekao je Alagić.

Čestitka za rođendan

Miloradu Dodiku, predsjedniku RS, koji je otvorio novu ambulantu u Dubravama, 58. rođendan prvi je čestitao Enver Alagić, predsjednik ove mjesne zajednice. Slavljeniku su potom čestitali mnogi mještani, a domaćini, osim zdravice, tradicionalne pogače na dočeku i želja za uspjeh u životu i na poslu, Dodika su okitili vezenim peškirom.

Adaptacija bolnica

Dragan Bogdanić je napomenuo da je Vlada RS u proteklom periodu uložila 21 milion maraka u izgradnju i adaptaciju mnogih ambulanti i domova zdravlja.

- U aprilu ćemo završiti dom zdravlja u Bratuncu, a do kraja godine biće završene i sve ambulante čija je gradnja ili rekonstrukcija započeta - naglasio je Bogdanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana