Povratak u klupe u petak, 1. septembra

D. S.
Povratak u klupe u petak, 1. septembra

Banjaluka - Školska 2017/2018. godina trebalo bi da počne u petak, 1. septembra, u svim osnovnim i srednjim školama u RS.

Navodi se to u pravilnicima o školskom kalendaru za školsku 2017/2018. godinu, koji su juče objavljeni u "Službenim glasniku RS". Kako je navedeno u pravilnicima, koji se posebno odnose na osnovne i srednje škole, nastava u prvom polugodištu se završava 29. decembra, kada počinje zimski raspust, koji će trajati do 22. januara 2018.

- Nastava u drugom polugodištu u osnovnim školama trajaće najkasnije do 22. juna, dok za učenike devetog razreda završava 14 dana ranije - navedeno je u Pravilniku o školskom kalendaru za 2017/2018. godinu za osnovne škole, koji je gotovo isti i za srednje škole.

U pravilnicima stoji da škole, u skladu sa godišnjim programom rada i školskim kalendarom, nastavnu godinu mogu završiti i prije propisanog roka, pod uslovom da je realizovan nastavni plan i program. Zajedničko za osnovne i srednje škole u Srpskoj je i to što će, osim ljetnog i zimskog raspusta, i naredne školske godine imati proljećni, koji je planiran od 2. do 6. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana