Potvrđen novi slučaj zaraze virusom korona u Bijeljini

GS
Potvrđen novi slučaj zaraze virusom korona u Bijeljini

BIJELjINA - U Bijeljini je potvrđen još jedan slučaj zaraze virusom korona, čime se broj inficiranih osoba u Semberiji povećao na 14, a sva lica sa kojima je zaražena osoba bila u kontaktu već su testirana i očekuju se rezultati.

- Pacijent je srednje životne dobi, sa jednostranom upalom pluća. Nakon što je primljen u „karantin 1“, u kojem je bio izolavan, započeli smo terapiju, a po dolasku rezultata testa, koji je

pozitivan, pacijent je premješten u „karantin 2“. Njegovo opšte stanje je dobro – izjavila je infektolog Aleksandra Radojčić.

Iz Bolnice „Sveti Vračevi“ saopštili su da se u karantinu u Domu učenika i dalje nalaze dva lica, da je jednom od njih prvi retest negativan i da će tokom dana biti urađen i drugi retest.

- U bolničkoj izolaciji nalazi se šest pacijenata, u kućnoj izolaciji pet, a do jutros smo testirali ukupno 605 osoba. Čekamo rezultate za devet lica i jedan retest  – naveli su iz bijeljinske Bolnice.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o prestanku primjene Zaključka o sprovođenju mjere kućne izolacije.  Ovaj zaključak primjenjuje se od  danas u šest časova. Odjeljenje komunalne policije, shodno Zaključku, više ne vrši kontrolu lica kojima je izrečena mjera kućne izolacije.

Prema podacima gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu, pod stručnim medicinskim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja nalaze se 293 lica.

U prethodna 24 časa nadležni zdravstveni inspektor je na graničnom prelazu Rača izdao 30 rješenja o izolaciji, dok je na Pavlovića mostu izdato pet rješenja.

Predstavnici Policijske uprave Bijeljina izdali su četiri prekršajna naloga za lica koja nisu koristila zaštitne maske. Komunalna policija kontrolisala je 21 lice u izolaciji i sva lica su

pronađena na svojim adresama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana