Potpisani ugovori o dodjeli stipendija za trebinjske studente

SRNA
Foto: SRNA

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovore o stipendiranju 100 studenata iz ovog grada za šta je iz budžeta izdvojeno 130.000 KM.

On je nakon potpisivanja novinarima rekao da su iznosi stipendija od 250 do 100 KM u zavisnosti od prosjeka ocjena studenata i finansijskih primanja u domaćinstvu. 

"Nisu mogli da podnesu zahtjev studenti čija primanja roditelja iznose više od 1.700 KM", objasnio je Ćurić. 

Ćurić je dodao da je od ove godine uvedena praksa da će najbolji studenti koji imaju dobar prosjek, bez obzira na primanja u domaćinstvu, imati mogućnost da apliciraju za novi vid finansijske podrška koja će biti značajno veća. 

"Od ove godine ćemo uvesti stipednije za studente koji već od prve godine upišu fakultet u Trebinju jer hoćemo da imamo što više studenata u gradu", rekao je Ćurić. 

Olivera Ćurić, majka studenta četvrte godine Molekularne biologije kome je dodijeljena stipendija, rekla je novinarima da je stipendija i materijalna ali i moralna podrška te istakla da je značajno svima i zahvaljujem se", rekla je Ćurićeva. 

Studentkinja Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Dajana Tasovac rekla je novinarima da je i ranije koristila stipendiju grada, te istakla da joj je ovaj vid podrške značajan za školovanje i izrazila zahvalnost Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana